OSVRT na 1. međunarodni simpozij

TOP

slider11-735x419Poštovani čitatelji, kratkim osvrtom na prvi međunarodni simpozij “Primjena hijaluronskih filera u estetici lica i primjena botulinum toksina tipa A u estetici lica” koji je održan u Opatiji od 10. do 12.04.2015. godine željeli bi vam pokazati i prenijeti dojmove i dio atmosfere koja je vladala tijekom tri dana trajanja ovog najvećeg HDEL događaja.

Nakon tri uspješna inicijalna tečaja ovo je bio prvi Međunarodni simpozij i napredni višednevni radni tečaj praktične primjene hijaluronskih filera u estetici lica, u organizaciji Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora, u suradnji s tvrtkom Allergan, zastupnicima hijaluronskih filera Juvederm za područje Balkana te medijskim pokroviteljem Dental Media Grupe d.o.o i turističke agencije Maks Travel d.o.o.

Nakon službenog otvaranja Simpozija slijedila su uvodna predavanja dr. Luke Lubine o anatomiji i fiziologiji u regiji lica te profesorice Mirne Šitum o zaštiti teraputa o neralnim očekvanjima klijenata kod estetskih zahvata. Nakon uvodnih predavanja uslijedila su stručna predavanja dr. Rotima i dr. Glumičića kojima su uveli sve polaznike u svijet hijaluronskih filera i teoretski objasnili osnovne tehnike i metode pri aplikaciji filera, indikacijama i kontraindikacijama te mogućim komplikacijama. Po prvi puta timu predavača se pridružio i maksilofacijalni kirurg dr. Tomica Bagatin koji je na pozornici izveo live zahvat remodelacije lica hijaluronskim filerima. Na ovom, početnom tečaju, zadržali smo se isključivo u perioralnoj regiji, dakle regija koja zahvaća prostor od nazolabijalnih bora, preko modelacije usana hijaluronskim filerima, do regije brade.

Drugi dan je bio rezerviran za napredni dio tečaja i tehnike modelacije, ne samo perioralne regije, već obraza i podočnjaka. Grupe su bile organizirane u edukacijskom centru HDEL-a u specijalnoj bolnici Thalossoterapija Opatija. Zahvati su vođeni u strogo kontroliranim uvjetima specijalne bolnice. Tečaj su vodili instruktori HDEL-a univ. mag. Željko Rotim, dr.med.dent, dr. Siniša Glumičić i dr. Željana Bolanča, koji su kao iskusni praktičari u primjeni hijaluronskih filara u svojim ordinacijama, demonstrirali praktičnu primjenu u radu na pacijentima. Poslijepodne istog dana bilo je rezervirano za inicijalni tečaj primjene botulinum toksin A terapije u estetici lica.

Kao poseban gost na ovaj simpozij je i po prvi put došao svjetski poznati specijalist u estetici lica profesor Bob Khanna (London), koji je održao izvrsno predavanje o mogućnostima terapije remodelacije lica. Specijalistica dermatovenerologije dr. Željana Bolanča je polaznike uvela u svijet botulinim toksin terapije predavanjem o samom preparatu i doziranju prema pojedinim indikacijama.

Nakon izvrsnog uvoda dr. Siniša Glumičić je izveo live zahvat na modelu, sasvim spontano mu se na pozornici pridružio i prof. Bob Khanna te su zajedničkom razmjenom iskustava podjelili izuzetno znanje polaznicima tečaja.

Želja i vizija ovog tečaja je bila omogućiti napredna znanja znanja i vještine u primjeni filera u ordinacijama dentalne medicine te osnove u primjeni botulinum toksin A terapije, kako bi svi polaznici tečaja bili osposobljeni za samostalan rad u praksi odmah nakon tečaja.

Praktični rad bio je organiziran u grupama, a u svakoj grupi bili su cijelo vrijeme instruktori HDEL-a, tako da su polaznici tečaja mogli vidjeti i usporediti tehnike rada jednog vrhunskog maksilofacijalnog kirurga kao što je dr. Glumičić i jednog iskusnog doktora dentalne medicine koji se bavi filerima u svojoj praksi kao što je dr. Rotim te specijalistice dermatovenerologije dr. Željane Bolanče.

Tečaju su prisustvovali uz polaznike iz Hrvatske i kolege iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Tvrtka Allergan je predstavila svoje proizvode i ponudu za doktore dentalne medicine, kao i posebnu akciju s promotivnim cijenama za pakete hijaluronskih filera Juvederm za sve polaznike. Osim njih posjetitelji su mogli vidjeti i isprobati proizvode dr. Obagi i Skinceuticals.

Nakon uspješno završenog rada , došlo je i vrijeme za svečanu podjelu certifikata o osposobljenosti za rad. Organizirana je i bogata tombola na kojoj su podjeljene nagrade organizatora. Naravno nije izostao ni zabavni program, uz gala večeru s glazbenim i komičnim programom.

Obzirom na zadovoljstvo sudionika ovake vrste tečaja, dodatnim upitima zainteresiranih, organizatori su odlučili organizirati barem još jedan ovakav početni tečaj u Hrvatskoj i šire u regiji.