OSVRT na 2. međunarodni simpozij „Estetska medicina – nekirurško pomlađivanje u teoriji i praksi“

TOP

OSVRT
2. međunarodni simpozij „Estetska medicina – nekirurško pomlađivanje u teoriji i praksi“
Od 06. – 08.11.2015. u Opatiji je održan 2. međunarodni simpozij u organizaciji Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora i Društva za estetiku lica jugoistočne Europe ( SEEFAS) u suradnji s tvrtkom „Allergan“, zastupnicima svjetski poznatog branda hijaluronskih filera „Juvederm“.
Značajnu potporu samoj organizaciji Simpozija svakako su dali i ostali sponzori i suorganizatori, marketinška agencija „Dental Media Grupa“ d.o.o., agencija „Maks Travel“ d.o.o, „Skin Ceuticals“ – advenced professional skincare, i drugi.
Svi sudionici imali su priliku poslušati edukativna predavanja vrhunskih doktora i priznatih stručnjaka u svojim strukama:
doc.dr.sc. Ivo Džepina, dr.med.spec.plastične kirurgije
doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić, spec.maksilofacijalne i plastične kirurgije glave i vrata
dr. med. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije
dr. med. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne kirurgije
prof. dr. sc. Renata Iveković, spec. oftalmologije
dr. med. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije
univ.mag.Željko Rotim, dr.med.dent.
Luka Lubina, dr.med.dent.
Mato Paljetak, dr.med.dent.

Specijalne gošće Simpozija bile su Nevenka Dokmanović, dr. med. spec.deramotvenerologije iz Srbije, i
Radina Denkova, dr.med. spec.dermatovenerologije iz Bugarske.

Predsjednik HDEL-a HLZ, univ. mag. Željko Rotim, dr.med.dent., u svome pozdravnome govoru ukratko je predstavio Hrvatsko društvo za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora i istaknuo ono najvažnije o samom društvu u kojemu su okupljeni vodeći domaći i strani lideri pojedinih specijalističkih grana medicine. U jednom takvom multidisciplinarnom društvu djeluju specijalisti – od maksilofacijalnih (dr. Glumičić) i plastičnih kirurga (dr. Džepina), dermatologa (prof. dr. sc. Mirna Šitum, dr. med. Bolanča ), doktora dentalne medicine (univ. mag. Željko Rotim dr.med.dent), otorinolaringologa (prof. dr. sc. Mirko Ivkić) do oftalmologa (prof. dr. sc. Zoran Vatavuk) .
HDEL HLZ izdaje Certifikate o osposobljenosti za rad, ovisno o nivou tečaja koji polaznik završi, te posjeduje preporuku i pozitivno mišljenje Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za svoj rad. HDEL HLZ je i punopravni član svjetske organizacije WOSIAM ( Word Society Antiaging Medicine ). Društvo nudi pravnu i stručnu zaštitu svojim članovima, te ima svoj edukacijski centar u wellness centru Specijalne bolnice Thalassotherapia u Opatiji.
Osim predavanja, u petak i subotu smo imali priliku vidjeli In-live zahvate na pacijentu dr. Glumičića s remodelacijom lica koristeći botulinum toksin tipa A i hijaluronske filere, dok je dr. Denkova na svom modelu pokazala nekirurški facelifting i lip desing.
Nakon završenog inicijalnog dijela Simpozija u popodnevnim satima održano je 6 paralelnih radionica u petak. Od toga su 4 radionice bile organizirane za Inicijalni radni tečaj hijaluronskih filera, dok su dvije organizirane za napredni tečaj Botulinum toksina tipa A.
Drugi je dan bio rezerviran za napredni Hands-on tečaj – tehniku aplikacije hijaluronskih filera ne samo perioralne regije, već i regije obraza i podočnjaka.
Male grupe polaznika (5-7), s voditeljima – edukatorima HDEL-a, bile su organizirane u edukacijskom centru HDEL-a, wellness centru specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija, gdje su svi zahvati rađeni u strogo kontroliranim uvjetima u ambulantama edukacijskog centra HDEL-a.
Tvrtka „Allergan“, kao generalni pokrovitelj, predstavila je svoje proizvode i ponudu za polaznike simpozija, kao i posebnu akciju s promotivnim cijenama za pakete hijaluronskih filera „Juvederm“, najnovije Vycross tehnologije, kroz liniju proizvoda Voluma, Volift i Volbella za sve polaznike.
Osim njih, kao pokrovitelji i sudionici izlagačkog dijela Simpozija, kozmetička tvrtka za profesionalnu njegu kože, „SkinCeuticals“ , organizirala je i svoju radionicu u kojoj su uz educiranog kozmetičara rađeni tretmani lica za zainteresirane sudionike Simpozija.
Svečana podjela Certifikata o osposobljenosti za rad organizirana je na VIP HDEL Pool Partyju u wellness centru specijalne bolnice Thalassotherapia. Uz glamurozni doček sudionika s pjenušcem,svijećama i balerinama do samog ulaza u wellness centar, organizirana je i bogata tombola na kojoj su podijeljene nagrade organizatora i dodijeljene zahvalnice počasnim članovima i dugogodišnjim sudionicima. Za zabavni dio i glazbu uživo pobrinuo se bend Lamur, a vrhunska vina su brižno birana iz iločkih podruma.
Sljedeći Simpozij održat će se na godinu, također u Opatiji , radni tečajevi u edukacijskom centru HDEL-a wellness centra specijalne bolnice Thallasotherapia, te najavljujemo, uz već dobro poznate predavače, također i nove ,atraktivne predavače, članove HDEL-a iz zemlje i svijeta.
Svi zainteresirani bit će pravodobno obaviješteni o novim tečajevima, a ono što možemo najaviti su nove atraktivne teme s najnovijim svjetskim metodama pomlađivanja, predavanja i prikaze slučajeva od PRP plazma terapije pomlađivanja matičnim stanicama, transfera masnih stanica u rejuvenaciji lica, ginekološke rejuvenacije, radni, napredni Hands-on tečajevi Botulinum toksina tipa A, hijaluronskih filera, kao i još neka atraktivna predavanja i teme, što ćemo ostaviti kao iznenađenja.
Svi kolege koji su zainteresirani za naredne simpozije HDEL-a HLZ, mogu se prijaviti na web stranici www.hdel.hr
Univ.mag.Željko Rotim, dr.med.dent.
Predsjednik HDEL-a HLZ