CV – dr. Nikola Milojević – CSEM

CV – dr. Nikola Milojević

Dr. Nikola Milojević vlasnik je i klinički direktor Poliklinike Milojević, jedne od vodećih hrvatskih klinika za estetsku medicinu, specijalizirane za niz najsuvremenijih estetskih postupaka i tretmana za pomlađivanje lica i tijela. Poliklinika Milojević bila je prva klinika u Hrvatskoj i široj regiji specijalizirana isključivo za estetsku medicinu. Dr. Milojević također je vlasnik klinike Milo Clinic u ulici Harley Street u Londonu, gdje ga se smatra jednim od vodećih estetskih liječnika.

Njegova strast, ambicija i umjetnički osjećaj za estetsku medicinu nemaju premca. Svom brzo rastućem području medicine ima jedinstven i moderan pristup za koji vjeruje da je budućnost (a sve više i sadašnjost) estetske kirurgije.

Dr. Nikola Milojević izložen je svijetu estetske medicine od vrlo rane dobi. Otac, profesor Boško Milojević, bio je jedan od europskih pionira moderne plastične kirurgije i prvu je privatnu kliniku za estetsku kirurgiju otvorio 1967. godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, kao prvu takvu kliniku u regiji.

Dr. Milojević studirao je na The Royal Free Hospital School of Medicine u Londonu od 1990. do 1995. godine, stekavši MBBS stupanj (u nas liječnik prvostupnik). London je mjesto gdje je dr. Milojević započeo karijeru u estetskoj medicini i doista je bio među prvim liječnicima u Velikoj Britaniji koji su počeli primjenjivati botox i dermalne filere te započeli razvijati napredne tehnike poput nekirurških uklanjanja podočnjaka i oblikovanja nosa pomoću dermalnih filera. Bio je jedan od prvih članova udruge British College of Aesthetic Medicine (BCAM).

Danas izvodi čak do 30-40 tretmana botoxom i dermalnim filerima, a tijekom karijere izveo je više od 45.000 tretmana dermalnim filerimabotoxom, te drugih estetskih tretmana. Karakteristični zahvati “s njegovim potpisom”, zbog kojih u njegovu kliniku pacijenti dolaze iz cijelog svijeta, tretmani su podočnjaka, te nosa i usana pri kojima rabi svoje posebne tehnike.

Postao je priznat kao vodeći britanski stručnjak u svom području i od njega se traži da redovito nastupa na televiziji i daje stručne intervjue u britanskom tisku. Daily Express nazvao ga je vrhunskim stručnjakom za botox u Velikoj Britaniji. Također, redovito je na popisu najboljih liječnika za botox i dermalne filere u Velikoj Britaniji časopisa Tatler.

U Hrvatskoj se dr. Milojevića smatra vodećim liječnikom za estetsku medicinu, ključnim izvorom stručnih mišljenja, te stručnim trenerom. Hrvatski ga mediji tjedno traže stručne savjete i intervjue, a pacijenti ga sad smatraju liječnikom “kojemu se ide” za tretmane kao što su botox, hijaluronske dermalne filere, PRGF krvna plazma, te laserski tretmani.

Razvitak medicinskog turizma te želja za brendiranjem Hrvatske kao centra estetske medicine potaknula ga je na organiziranje međunarodnog kongresa o estetskoj medicini, pa je u suradnji s British College of Aesthetic Medicine u Dubrovniku organizirao The Aesthetic Medicine Congress (TAMC), koji će u narednim godinama zasigurno postati jedan od vodećih estetskih kongresa.