CV – Dr. Maja Kovačević – CSEM

CV – Dr. Maja Kovačević

Maja Kovačević diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Po završetku studija pripravnički staž odrađuje u Kliničkom bolničkom centru Zagreb te polaže stručni ispit 2013. godine, a iste godine upisuje i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij „Biomedicina i zdravstvo“, a 2015. godine Sveučilišteprihvaća temu njezine doktorske disertacije iz područjavitiliga. Tijekom 2015. godine započinje specijalizaciju iz dermatologije i venerologije koju obavlja u Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice.Po završetku specijalizacije tijekom 2020. godine polaže specijalistički ispit i nastavlja raditi kao specijalist dermatologije i venerologije u Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice te u Ordinaciji za kožne i spolne bolesti prof. Andrija Stanimirović i u Poliklinici Duduković Kisić. U svom radu interes pokazuje prema poremećajima pigmentacije, bolestima vlasišta, medicinskoj kozmetologiji te dermatoskopiji idermatokirurgiji. Kao pozvani predavač aktivno sudjeluje u internacionalnim znanstvenim skupovima u Tel Avivu, Cannesu, Dubaiju, Bangaloreu i Kyotu te pohađa edukacije iz trihoskopije u Varšavi i transplantacije melanocita u Chandigarhu u Indiji.

Prije započinjanja i tijekom specijalizacije bavi se znanstveno – istrazivačkim radom; autor je i koautor je trideset jednog rada u indeksiranim časopisima te poglavlja u knjigama iz područja dermatovenerologije izdanih od strane hrvatskih i internacionalnih izdavača.

Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog drustva, Europskog udruženja dermatovenerologa (EADV), Internacionalnog društva dermatovenerologa (ISD), Internacionalnog društva za dermatoskopiju (IDS), Europskog udruženja za istraživanje bolesti vlasišta (EHRS) te tajnica Hrvatskog saveza oboljelih od vitiliga.