CV – Iva Dediol, dr. med – CSEM

CV – Iva Dediol, dr. med

Iva Dediol je specijalist dermatologije i venerologije zaposlena na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Nakon stjecanja diplome doktora medicine bila je zaposlena kao znanstveni novak na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH “Psihološki status bolesnika s različitim dermatozama i zloćudnim bolestima kože”. 2017. godine je obranila temu doktorata „Kvaliteta života i psihijatrijski komorbiditet u dermatoveneroloških bolesnika“ na poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kliničko iskustvo je stekla u području psorijaze i dječje dermatologije. Voditelj je Škole atopije – edukativnog programa za roditelje i djecu oboljelu od atopijskog dermatitisa u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Nadalje, sudjeluje kao glavni istraživač znanstvenih studija u području autoupalnih i autoimunih bolesti kože.

Tijekom 2009-2013. godine je predavala dermatovenerologiju u Medicinskoj školi Mlinarska. Bila je predavač na nekoliko međunarodnih i nacionalnih znanstvenih skupova te je objavila neoliko znanstvenih članaka i sažetke kao autor i koautor u znanstvenim časopisima i knjigama sažetaka. Također je urednik i autor poglavlja u knjigama.

Član je brojnih društava uključujući Europsku akademiju za dermatologiju i venerologiju, Europsko društvo za pedijatrijsku dermatologiju, Udruženje žena u dermatologiji i Hrvatskog dermatovenerološkog društva. Pohađala je brojne međunarodne i nacionalne tečajeve iz područja dječje dermatovenerologiju, psorijaze, dermatoskopije i estetske medicine. Primila je nagrade društava u dermatologiji.