Nekirurški 3D face lifting – mezo lifting – CSEM

Nekirurški 3D face lifting – mezo lifting

Tehnika 3D nekirurškog liftinga, kojom se u kožu i potkožna tkiva uvode posebne niti najnovije generacije (PDO–Polidioxanon), različitih dužina i debljina, pogodnih i prilagođenih za primjenu na različitim djelovima lica, vrata i tijela.

Igle su specifično konstruirane, one su tanke, mekane i fleksibilne što njihovo uvođenje i umetanje čini skoro bezbolnim i maksimalno preciznim.

Djelovanje ovih niti u koži i potkožnom tkivu je višestruko pozitivno u smislu regeneracije i reparacije što na mikroskopskom nivou znači stimulaciju proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana kao i hijalurona.

Pored svega navedenog aktivira se i lokalna mikrocirkulacija (angiogeneza), formiraju se nove mreže kapilara, poboljšava se dovod kisika i hranljivih materija.?

Makroskopski, ono što primjećujemo nakon primjene ove tehnike je zatezanje i podizanje opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanje kvaliteta same kože što rezultira da ukupni aspekt bude mlađi, kvalitetniji i svježij izgled.

Ovom metodom postiže se:

– poboljšanja kvalitete kože
– učinak zatezanja;
– učinak podizanja;?
– učinak augmentacije (popunjavanja)

Naziv 3D lifting upotrijebljen je kako bi se istaknulo djelovanje niti na različitim nivoima dubine kože i potkožnih tkiva, kao i efekt zatezanja koji se može postići u praktično svim željenim pravcima.

Potrebno je istaknuti da je ova tehnika:

– ambulantna;
– atraumatska;
– bezbolna;
– bez rezova;
– bez ožiljaka;?
– sigurna;
– nema alergijskih reakcija;
– neželjeni efekti svedeni su na minimum;
– brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima

Primjenjuje se i u onim regijama gdje se druge nekirurške metode ili ne mogu primijeniti ili su rezultati nezadovoljavajući.?

Mogućnost kombiniranja sa drugim nekirurškim procedurama (fileri, Botox, PRP i dr.)

CIJENA: 1.Modul – 3.500,00 Kn