O nama

Vizija i misija rada Hrvatskog društva za estetsku medicinu (HDEM) Hrvatskog liječničkog zbora je oformiti multidisciplinarni tim domaćih i stranih stručnjaka iz područja anti-aging estetske medicine te povezati sve zainteresirane kolege s ciljem edukacije, razmjene iskustava, organiziranja stručno znanstvenih simpozija kao i radnih edukacijskih tečajeva te suradnja s međunarodnim srodnim organizacijama.

Anti-aging estetska medicina je mlada i jedna od najbrže rastućih grana medicine kojom se uz dermatologe, plastične kirurge, maksilofacijalne kirurge, otorinolaringologe i oftalmologe sve više bave i doktori dentalne medicine, kao i ostali specijalisti.

Svrha stručnog društva je osigurati razvoj i postaviti smjernice u radu i primjeni nekirurških i minimalno invazivnih metoda u estetskoj medicini, ali i estetskoj medicini u cjelini, osobito u kontekstu primjene medicinskih aparata i uređaja te svih ostalih metoda koje su sve prisutnije u praksi estetske medicine danas.

Predsjednik i osnivač HDEM je dr.sc. Željko Rotim, univ.mag.med.dent.

Počasni predsjednik HDEM-a je prim. dr. Siniša Glumičić, specijalist maksilofacijalne kirurgije.

Članovi Upravnog odbora HDEM-a su:

  • dr.sc. Željko Rotim univ.mag.med.dent. – Predsjednik HDEM
  • prim. dr. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije – Počasni predsjednik HDEM
  • prof. dr. sc. Ines Brajac, spec. dermatovenerologije – Prva dopredsjednica HDEM
  • prof. dr. sc. Mirko Ivkić, spec. otorinolaringologije – Drugi dopredsjednik HDEM
  • dr. Mario Zambelli, spec.plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije
  • dr. Duško Maletić. spec. kirurgije i urologije
  • doc. dr. sc. Zoran Veir, spec. plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije
  • dr. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije
  • dr. Velibor Drakulić, spec. oftalmologije

Predsjednica etičkog povjerenstva:
Akademkinja Mirna Šitum, spec. dermatovenerologije

Glavni tajnik:
doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, spec.maksilofacijalne kirurgije

Predsjednik povjerenstva za međunarodnu suradnju:
dr. Lee Walker

Stručnost i kvalitetu HDEM prepoznao je i svjetski ugledni stručnjak iz Liverpoola dr. Lee Walker koji je počasni član, a ujedno i predsjednik povjerenstva za međunarodnu suradnju. Dr. Walker je jedan od vodećih stručnjaka estetske medicine u svijetu te predsjednik Međunarodne akademije napredne estetike lica u Ujedinjom Kraljestvu.

HDEM HLZ organizira simpozije, kao i edukativne teoretsko-praktični radne module na kojima se osposobljavaju i usavršavaju za rad kolege koje su zainteresirane baviti se estetskom medicinom.

Glavni ciljevi društva:

1. HDEM je profesionalno i glavno savjetodavno tijelo pri Hrvatskom liječničkom zboru koje propisuje smjernice za rad i edukaciju antiaging nekirurške estetske medicine

2. Edukacija

3. Održavanje radnih edukacijskih modula na kojima se izdaju Certifikati o osposobljenosti za rad, sukladno smjernicama HLZ i Pravilnika Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske

4. Suradnja s međunarodnim srodnim organizacijama

5. Promovirati putem publikacija i društvenih mreža vrijednosti i značaj estetske medicine

6. Suradnja sa svim zainteresiranim institucijama i specijalistima

HDEM HLZ ima pozitivno mišljenje i preporuku za rad izdano od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Nakon uspješno završene edukacije u organizaciji HDEM, polaznici su u obavezi pristupiti ispitu znanja i vještina nakon kojih dobivaju Certifikate o osposobljenosti za rad za određeni nivo edukacije.

HDEM HLZ ima svoje edukacijske centre sa vrhunskim uvjetima u Medical Esthetic Institutu (www.mei.eu.hr) u Zagrebu, Specijalnoj bolnici Thalassoterapija Opatija te KBCSM Klinika za kožne i spolne bolesti.