O nama

Želja i misao vodilja pri osnivanju Hrvatskog društva za estetsku medicinu (HDEM) Hrvatskog liječničkog zbora bila je oformiti multidisciplinarni tim domaćih i stranih stručnjaka iz područija estetske medicine te povezati sve zainteresirane kolege s ciljem edukacije, razmjene iskustava, organiziranja simpozija i radnih edukacijskih tečajeva kao i suradnja sa međunarodnim srodnim organizacijama.

Predsjednik i počasni predsjednik HDEM-a su:

univ. mag. Željko Rotim, dr. med. dent i Siniša Glumičić, dr. med. specijalist maksilofacijalne kirurgije.

Članovi Upravnog odbora HDEM-a su:

univ. mag. Željko Rotim, dr. med. dent

prim. dr. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije

Željana Bolanča, dr. med. spec. dermatovenerologije

prof. dr. sc. Mirko Ivkić, spec. otorinolaringologije

prof. dr. sc. Zoran Vatavuk, spec. oftalmologije

doc. dr. sc. Ivo Džepina, dr. med. spec. plastične i rekonstruktivne kirurgije

dr.med. Velibor Drakulić, spec. oftalmologije

dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatologije i venerologije

Predsjednica etičkog povjerenstva:

Akademkinja Mirna Šitum, spec. dermatovenerologije

Glavni tajnik:

dr. sc. Mladen Duduković, spec. plastične i estetske kirurgije

Predsjednik povjerenstva za međunarodnu suradnju:

Profesor Bob Khanna

Ideju o ovakvoj organizaciji te kvalitetu samih simpozija prepoznao je i svjetski ugledni stručnjak iz Londona profesor Bob Khanna koji je počasni član a ujedno i predsjednik povjerenstva za međunarodnu suradnju. Profesor Khanna je jedan od vodećih stručnjaka u estetici lica te predsjednik Međunarodne akademije napredne estetike lica.

Ovom brzorastućom granom medicine uz plastične kirurge, dermatologe, maksilofacijalne kirurge, otorinolaringologe i oftalmologe sve više se bave i doktori dentalne medicine, kao i ostali specijalisti. Svrha društva je osigurati razvoj i postaviti smjernice u radu i primjeni nekirurških i minimalno invazivnih metoda u estetskoj medicini , ali i estetskoj medicini u cjelini, osobito u kontekstu primjene medicinskih aparata i uređaja te svih ostalih metoda koje su sve prisutniji u praksi estetske medicine danas.

HDEM HLZ organizira simpozije, kao i edukativne teoretsko-praktični radne module na kojima se osposobljavaju i usavršavaju za rad kolege koje su zainteresirane baviti se estetskom medicinom .

Glavni ciljevi društva:

1. Edukacija
2. Održavanje radnih modula na kojima se izdaju Certifikati o osposobljenosti za rad, sukladno Pravilniku Ministarstva zdravatva Republike Hrvatske – Hrvatskog liječničkog zbora – Hrvatskog društva za estetsku medicinu
3. Suradnja sa svim zainteresiranim specijalistima
4. Suradnja sa međunarodnim srodnim organizacijama
5. Promovirati kroz publikacije vrijednosti i značaj estetske medicine
6. Preuzeti ulogu profesionalnog i glavnog savjetodavnog tijela pri Hrvatskom liječničkom zboru za edukaciju u dijelu estetske medicine.

HDEM HLZ ima pozitivno mišljenje i preporuku za rad izdano od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske .

Svi Simpoziji i radni edukativni tečajevi organiziraju se pod pokroviteljstvom i organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora odnosno Hrvatskog društva za estetsku medicinu (HDEM).

Nakon uspješno završene edukacije članovi HDEM dobivaju uvjerenje i Certifikate o osposobljenosti za rad.

HDEM HLZ ima svoj EDUKACIJSKI CENTAR u Specijalnoj bolnici Thalassoterapija  Opatija, KBCSM Klinika za kožne i spolne bolesti , te u Rotim Medical Centru u Zagrebu .